Geen Poll

Er is op dit moment geen poll.

Batavierenrace

De NijSAC strijdt al jarenlang met de andere SACs om de mooie SAC-bokaal. We hebben regelmatig gewonnen en vorig jaar zaten we maar één minuutje achter de winnende SAC! Reden genoeg dus om goed te trainen en lekker mee te komen lopen.

Hoe gaat de Batavierenrace in z'n werk ?

De 25 etappes van de Batavierenrace zijn verdeeld in nacht-, ochtend-, en middagetappes. Om 12 uur 's nachts klinkt in Nijmegen het startschot voor de eerste loper van het nachtblok. Deze loopt zijn etappe, onder begeleiding van een fietser en geeft vervolgens een hes, met daarin een chip voor de tijdwaarneming, over aan de volgende loper van dat blok. Als alle nachtetappes zijn afgelegd vindt er een herstart plaats om te voorkomen dat het deelnemersveld teveel uit elkaar raakt. Vervolgens gaat het ochtendblok op dezelfde wijze aan de slag. Tot slot neemt de zaterdagmiddagploeg het over. Heel wat etappes en nog twee herstarts later, finisht de laatste loper van het dagblok op de atletiekbaan van de Universiteit Twente.

Kortom:

  • Deelname aan de grootste estafetteloop van de wereld
  • Overnachting op vrijdag en zaterdag
  • Diner op zaterdagavond (SAC-barbecue!)
  • Grandioos Batavierenfeest
  • Ontbijt op zondagochtend

Meer informatie

Voor meer informatie kun je kijken op de officiële website. Heb je nog vragen of wil je je aanmelden, mail dan naar batavierenrace@nijsac.climbing.nl.


Sponsored by: Grip Klimcentrum Nijmegen, Café BEER & bites, Kathmandu