Geen Poll

Er is op dit moment geen poll.

Nieuws

Activitieit Shotjes Bowlen
2017/09/10
De volgende activiteit die de Accie voor jullie heeft georganiseerd is shotjes bowlen!! We hebben voor 23 februari 22:00 alvast twee banen gereserveerd bij Bowlingcentrum All round (Heyendaalseweg 90-92) Als er veel inschrijvingen zijn zullen we proberen meer banen erbij te krijgen. Voor degenen die het nog niet kennen: Je kan shotjes verdienen voor je baan door een strike te gooien als er een gele kegel vooraan staat. Daarnaast is een avondje bowlen natuurlijk super gezellig. Als iedereen zijn studentenkaart mee heeft zijn de kosten voor een baan met 6 personen 9 euro. Je kan je via de website inschrijven voor de activiteit.

Les tokkelbaan bouwen
2017/09/09
Heb je altijd al willen weten hoe je zo'n mooie tokkel kunt bouwen waar je mensen vanaf een gebouw of rots de diepte in laat glijden en je alleen maar nog hen kan horen gillen? Dan hebben wij iets leuks voor jou. Er bestaat de mogelijkheid dat Corné Brouwer een les Tokkelbaan bouwen geeft. Hiervoor wil ik graag peilen wie er allemaal interesse in heeft, dus lijkt je dat leuk om te doen dan zet je naam in deze Google docs Instroomeis is OV.

Accie activiteit: Shotjes Bowlen
2017/09/09
De volgende activiteit die de Accie voor jullie heeft georganiseerd is shotjes bowlen!! We hebben voor 23 februari 22:00 alvast twee banen gereserveerd bij Bowlingcentrum All round (Heyendaalseweg 90-92) Als er veel inschrijvingen zijn zullen we proberen meer banen erbij te krijgen. Voor degenen die het nog niet kennen: Je kan shotjes verdienen voor je baan door een strike te gooien als er een gele kegel vooraan staat. Daarnaast is een avondje bowlen natuurlijk super gezellig. Als iedereen zijn studentenkaart mee heeft zijn de kosten voor een baan met 6 personen 9 euro. Je kan je via de website inschrijven voor de activiteit.

Merchandise sporks
2017/09/09
Stel je wilt kamperen en je wilt wat eten. Dat doe je natuurlijk met een spork, maar dan wel natuurlijk wel met een echte NijSAC spork! Die heb je stiekem altijd al willen hebben.. Waarschijnlijk kost het maar drie euro. (Er wordt nog over onderhandeld.) Geef je favoriete kleur aan in de poll op de website!

NSK A'dam en ASAc dies
2017/09/09
Op 22 april zal het NSK plaatsvinden in Mountain Network Amsterdam. Aansluitend is de 91ste dies van de Amsterdamse Studenten Alpen Club in deze hal. Het belooft een grootse dag te worden, dus blok deze datum daarom alvast in je agenda. Meer informatie en een officiële uitnodiging volgen snel!

MaaSAC dies
2017/08/18
De MaasSAC wordt ook al weer 33 jaar oud en viert dit met een superhelden DIES! Zaterdag 20 mei zal er vanaf 17.00 een boulder wedstrijd zijn om daarna met alle superhelden te eten en feesten. Omdat de MaasSAC op de grens ligt van België zullen er natuurlijk lekkere Belgische biertjes klaar staan. De MaasSAC vind dit jaar plaats bij de Graviton boulderhal in Sittard, waar je ook kunt blijven slapen. Dus, zet je masker op en vlieg naar Sittard!
Meer...

Test
2017/06/05
Dit is een test

test
2017/05/20
test
Agenda

Nibex
2017/05/16
Kom allemaal de NijSAC steunen tijdens de klimwedstrijd tussen de WSAC Ibex en de NijSAC in Grip. 12-05-17 is de laatste dag om je in te schrijven! Maar daarna ben je ook welkom om aan te moedigen en langs te komen voor de gezelligheid!
Agenda

NijSAC dies 2017
2017/03/30
De NijSAC dies staat gepland op zaterdag 1 april! Meer informatie over de locatie, thema en meer volgt binnenkort van de Dies-cie!

Winter wandel weekend
2017/03/06
Ook dit jaar wordt de kille koude ruimte tussen de klimweekenden weer opgevuld met een superlijp winter wandelweekend! Dit zal plaatsvinden van 3 tot 5 maart, op een locatie die later wordt vrijgegeven. Het is een weekend vol gezellige NijSAC'ers, waar we gaan wandelen, leuke spellen doen, en je outdoorskills op de proef gesteld worden. Je hebt geen tent nodig, maar een warme slaapzak en een matje zijn wel handig. Het thema zal later nog bekent gemaakt worden. De kosten voor het weekend zullen ongeveer 35 euro zijn. Wil je met ons mee? Schrijf je dan snel in via het inschrijfformulier! Voor vragen kan je mailen naar www@nijsac.climbing.nl, of stuur een appje naar Karlijn, Teske of Yara.

Kerstdiner
2016/12/16
Het is november en het befaamde kerstdiner is weer gepland: het zal dit jaar op vrijdag 16 december plaatsvinden. De inschrijvingen zullen 3 november open gaan en zullen dit keer sluiten op 1 december. Let erop dat dit twee weken voor het kerstdiner is! Het kerst diner is de activiteit waar heel de NijSAC samen komt om lekker te eten. En de gelegenheid om je mede NijSACers een keer niet in klimoutfit te zien. Wat kun je op deze avond zoal verwachten: - 3 heerlijke gangen! Voor en door NijSACers bereid - een goede voorraad drank, zowel alcoholisch als non-alcoholisch - mede-NijSACers in gala kleding - heel veel gezelligheid! Zorg dus dat je op tijd bent met inschrijven want wegens het succes van vorig jaar hebben we een limiet van 50 personen onder voorbehoud ingesteld. Iedereen die later inschrijft komt op de wachtlijst. Mochten we nu een grotere en geschiktere locatie vinden, dan vervalt dit limiet. Wanneer we minder dan 50 personen hebben, of een andere geschikte locatie vinden, kan aanhang meekomen. Wanneer dit niet lukt, zullen we het uiterlijk 2 weken van te voren aangeven. Wil je mee helpen met koken? Stuur dan even een berichtje naar activiteiten@nijsac.climbing.nl

Sinterklaas avond
2016/12/01
De dagen worden korter, buiten wordt het kouder. Dat betekent dat het tijd wordt voor sinterklaas!! De sinterklaas activiteit is dit jaar op donderdag 1 december in de gezamenlijke ruimte van Sterrenbosch gebouw 3 en start om 20:30. Voor het spel dat we gaan spelen is het wel belangrijk dat je op tijd bent. Kan je pas later komen dan ben je van harte welkom om gezellig wat te komen drinken. Wat moet je zelf doen? Schrijf je in voor de activiteit op de nijsac website en neem mee: een cadeautje mee van ongeveer 5 euro, je eigen drinken en snacks, en je winnaarsmentaliteit. Dan zorgen wij voor chocomel en pepernoten en een onvergetelijke avond. Let op: inschrijven via de site is verplicht!

Vacatures commissies
2016/10/19
Heb jij nog wat uurtjes tijd over en zou je het leuk vinden om actiever te worden binnen de NijSAC, geef je dan op voor een commissie! De NijSAC heeft vele commissies die zich met leuke en/of nuttige activiteiten bezighouden. Ze zorgen ervoor dat er allerlei activiteiten georganiseerd worden en nemen zodoende het bestuur veel werk uit handen. Eigenlijk kunnen de commissies altijd wel versterking gebruiken, dus zit er eentje tussen die jou leuk lijkt, kun je daar gewoon een mailtje naar toe sturen. Ze vertellen je dan graag wat meer over wat ze precies doen en hoeveel tijd ze ermee bezig zijn. Klik voor meer info op het kopje "Vereniging" en vervolgens op "Commissies".

Bestuur 2016-2017
2016/06/25
Tijdens ALV op 23 mei is het oude bestuur afgetreden, met uitzondering van de secretaris, en het nieuwe bestuur geïnstalleerd. De nieuwe samenstelling is: Voorzitter: Anouk ter Horst Secretaris: Esther Beckers Penningmeester: Thom Ottenbros Vice-voorzitter: David Ludwig Klim-commissaris: Özden Cosgun Binnenkort wordt er een nieuwsflits langs gestuurd waarin zij zich kort voorstellen, dus houd je mail in de gaten!

Inschrijven klimweekendjes
2016/06/15
De inschrijvingen van de klimweekendjes zijn geopend! Schrijf je dus snel in. Mocht je toch niet kunnen, kan er altijd weer uitgeschreven worden. Doe dit alleen niet te laat, zodat iedereen een kans heeft om in te schrijven. Voor vragen over de klimweekendjes kan je mailen naar klimcommissaris@nijsac.nl

Halfjaarlijkse algemene ledenvergadering 23 mei
2016/05/24
Maandag 23 mei aanstaande zal de half-jaarlijkse ALV plaatsvinden. Hierin zal het hele bestuur, met uitzondering van de secretaris, wisselen worden de notulen van vorige mini-ALV goedgekeurd. Alle leden hebben een mail gekregen met de notulen van de vorige mini-alv, het voordracht bestand de bestuurswissel, de agenda, een financieel overzicht van de resultaten en balans.Mocht je niet kunnen, maar wel willen stemmen dan kun je iemand machtigen. Dit doe je door een mailtje te sturen naar secretaris@nijsac.nl. We beginnen om 20:00, de locatie is vergaderzaal 1 van het RSC. Hopelijk zien we jullie de 23e!

Spelletjes avond
2016/04/19
Ook na het introductieweekend in april zal er weer een spelletjesavond gehouden worden. Deze gezellige avond zal plaatsvinden in de gemeenschappelijke ruimte van Sterrenbosch op woensdagavond 20 april om 20.00. Neem je leukste spelletjes mee en vergeet ook niet iets te drinken en evt. iets lekkers mee te nemen.Aanmelden kan via de Facebook pagina of stuur een mailtje naar activiteiten@nijsac.climbing.nl.

Introductie weekend
2016/04/17
Behalve de open klimavond organiseert de NijSAC ook een introductieweekend waarbij er buiten op de rots in Frankrijk geklommen gaat worden. Wil je dus kennismaken met het klimmen op de rots buiten of met de NijSAC? Dat kan! Het introductieweekend vindt plaats van 15-17 april. Tijdens het weekend kun je onder professionele begeleiding klimmen en abseilen en je leert onze vereniging goed kennen. 's Avonds is er ook tijd om bij het kampvuur van een drankje te genieten. Voor slechts 75 euro krijg je een geheel verzorgd weekend! Ervaring is niet nodig. Iedereen kan op zijn eigen niveau begeleid worden! Kijk voor alle informatie op onze introsite: http://nijsac.info Schrijf je snel in want het weekend zit zo vol!

NSK
2016/04/09
Terwijl de inschrijvingen gaan als een trein kan een NSK natuurlijk niet draaien zonder vrijwilligers. Dus heb je geen zin om te klimmen maar wil je wel deel uitmaken van dit jaarlijkse (heel vette) evenement? Geef je hier op als vrijwilliger. Het NSK zal plaatsvinden op 9 april, met daar aansluitend de NijSAC dies.
Meer...

Open klimavond 29 maart
2016/03/29
Open Klimavond! Op dinsdag 29 maart kan iedereen komen klimmen op onze gratis open klimavonden. Wil je het klimmen dus eens ervaren of heb je vragen over ons introductieweekend of de NijSAC als vereniging? Kom dan langs! Het is geen probleem als je nog geen ervaring hebt met klimmen, want voor zekeraars wordt gezorgd! De avond begint om 20.30u bij de klimmuur op het Radboud Sportcentrum.

DIES-knutsel borrel
2016/03/18
17 Maart is het weer tijd voor een gezellige NijSAC borrel. Dit keer georganiseerd door zowel het bestuur als de diescommissie. Zaterdag 9 april is het namelijk al weer zo ver en gaan we een mooi feestje bouwen in GRIP ter ere van onze DIES! Zoals bekend zal het thema dit jaar Pink Panther Pyjama Party zijn. Om er een extra geslaagd feestje van te maken kunnen wij nog wel wat hulp gebruiken voor de aankleding. Kom daarom op 17 maart knutselen in café TouT. De dies commissie zal zorgen dat er voldoende knutselspullen aanwezig zijn. Maar mocht je nu een heel goed idee hebben en daar iets speciaals voor nodig hebben, of heb je thuis nog knutselspullen liggen die we mogen gebruiken? Laat het dan even weten aan de diescie! Verder komen niet alleen het NSK en dies dichterbij, maar ook het einde van ons bestuursjaar. We zijn daarom op zoek naar nieuwe bestuursleden. Heb je hier interesse in? Tijdens deze borrel zullen we waarschijnlijk met het hele bestuur aanwezig zijn, dus als je interesse hebt (wat je natuurlijk hebt, want bestuur doen bij de NijSAC is supervet!), kun je ons dan alles vragen over het bestuur wat je maar wilt weten. Hou je nu niet zo van knutselen en heb je geen interesse in een bestuursfunctie, maar heb je wel zin om gezellig een biertje te komen drinken in Tout. Ook dan ben je uiteraard van harte welkom in Tout. Geen reden om niet te komen dus. Hopelijk zien we julle allemaal op 17 maart in Tout!

LCXP
2016/03/05
Op zaterdag 5 maart vind alweer de 13e LCXP (LowClimb eXPerience) plaats. De wedstrijd is laag-drempelig, en iedereen die wil kan meedoen, onafhankelijk van je niveau. De LCXP wordt traditiegetrouw gehouden op de boulderwand van het, ons aller wel bekende, RSC. Ook dit jaar hopen we er weer een leuke en gezellig dag van te maken met leuke boulders en een mooie finale van de beste boulderaars van de Nijsac. Als je inschrijft voor 28-02 ontvang je ook een leuk wedstrijd shirt (collectors item). De dag wedstrijd begint om 11.00 en loopt door tot 16.30. Dan volgt er een heerlijk diner voor alle deelnemers en worden ondertussen de finale boulders gemaakt. Rond 19 uur is de dag weer afgelopen. De kosten voor een dag vullend programma inclusief wedstrijd, pizza en shirt kost ± 15 euro. Inschrijven kan via de onderstaande link
Meer...

Inschrijven zomerprogramma NSAC
2016/03/01
Nieuw jaar, nieuwe inschrijfmogelijkheid voor de alpine cursussen! Inschrijfperioden zijn als volgt: Je kan je nog steeds inschrijven voor de C1 en C2. Maar let op: dit kan nog tot 1 maart! Meer informatie en inschrijven doe je via de NSAC website

ESAC dies
2016/02/26
Hallo mede-SAC’ers! Hierbij de officiële uitnodiging voor de ESAC DIES! Wij verwachten dat jullie allemaal komen, komen jullie niet, dan houden we niet meer van jullie. Iedereen nodig iedereen uit! The more the merrier! Wij willen jullie graag lokken met leuke info zoals goedkoop bier en lekker Brabants gezelschap, maar jullie zijn vast niet anders gewend van ons. Oké doei. Link voor het evenement: https://www.facebook.com/events/1529354274030597/ Aanmelden kan via onderstaande link! Liefs, De ESAC Dies Commissie
Meer...

WinterWandelWeekend
2016/02/21
Ook dit jaar wordt de kille koude ruimte tussen de klimweekenden weer opgevuld met een superlijp winter wandelweekend! Dit zal plaatsvinden van 19 tot 21 februari, op een locatie die later wordt vrijgegeven. Het is een weekend vol gezellige Nijsaccers, waar we gaan wandelen, leuke spellen doen, en je outdoorskills op de proef gesteld worden. De kosten voor het weekend zullen ongeveer 35 euro zijn. Je hebt geen tent nodig, maar een warme slaapzak en een matje zijn wel handig. Ook vinden we het erg leuk als je je meest seventies klimoutfit meeneemt (bij voorkeur met foute legging)! Inschrijven kan snel via de website Voor vragen kan je mailen naar www@nijsac.climbing.nl, of stuur een appje naar Anne, Dion, Jeroen of Eefje

ALV
2016/02/18
Donderdag 18 februari aanstaande zal een extra wissel ALV plaatsvinden. Hierin zal de secretaris wisselen en worden de notulen van vorige ALV goedgekeurd. Na de ALV zullen de mensen die afgelopen zomer een alpiene cursus vanuit de NSAC hebben gevolgd, wat vertellen over het zomerprogramma van dit jaar. Je ontvangt hier informatie, je hebt de gelegenheid om vragen te stellen en mooie bergplaatjes te bekijken. Mocht je niet kunnen, kan je iemand machtigen. Dit doe je door een mailtje te sturen naar secretaris@nijsac.nl. We beginnen om 19:20, de locatie is Platolaan 402, gemeenschappelijke ruimte. Je kan aanbellen door op '1e' te drukken. Dit is de bel van de gemeenschappelijke ruimte zelf.

Promofilmpje
2016/01/31
Zoals jullie wellicht weten, zijn we bezig om een super vet promofilmpje over de NijSAC te maken. Daarom aan jullie de vraag: wie heeft er nog leuk beeldmateriaal dat we zouden kunnen gebruiken? Ook als je op klimweekend gaat of gaat alpineren en het je leuk lijkt om een beetje te filmen zou je ons hiermee enorm kunnen helpen! Wel een belangrijke tip: film alsjeblieft horizontaal Al is het maar een kort filmpje, met elke extra seconde film maak je ons ontzettend blij! Stuur het materiaal (bv. via Wetransfer o.i.d.) naar promofilm@nijsac.climbing.nl of zet het op een USB stick en geef het aan iemand van de promofilm commissie. De deadline is 31 januari

Winterdropping
2016/01/28
De winter lijkt in Nederland eindelijk te zien begonnen! Het wordt steeds kouder en in het noorden van ons land is ook al de eerste sneeuw gevallen. Daarom is het tijd voor een echte winterse activiteit: een winterdropping. Nadat jullie door ons in de buurt van Nijmegen zijn gedropt, moeten jullie de kou en de duisternis trotseren en de weg naar Nijmegen zien terug te vinden. Dit doe je natuurlijk niet alleen, maar in groepjes van 3-4 personen. Extra opdrachten voor bonuspunten en warme chocolademelk halverwege de route zullen zorgen voor nog meer gezelligheid. De route zal uiteindelijk ongeveer 3 uur duren. We willen graag om 18 uur beginnen met de activiteit, zodat niet alle groepjes vlak echter elkaar hoeven te starten en iedereen toch weer op tijd terug is in Nijmegen (tenzij jullie verdwalen natuurlijk). Als het echter niet mogelijk is om om 18 uur aanwezig te zijn, zet dit bij je inschrijving dan even bij de opmerkingen. Het laatste groepje zal uiterlijk om 19:30 vertrekken. Het verzamel- en eindpunt is het sportcentrum. Je kunt je via de onderstaande link inschrijven.
Meer...

NiBEX
2016/01/18
Elk jaar gaan de NijSAC en IBEX de strijd met elkaar aan in een spannende klimwedstrijd: de NIBEX. Wie is nu eigenlijk de beste SAC? Dit jaar zal deze wedstrijd op 18 januari in onze eigen klimhal GRIP plaatsvinden vanaf 19.00 uur. De entreeprijs om deel te nemen zal waarschijnlijk de normale entreeprijs van GRIP zijn. Verder details zullen later nog bekend worden gemaakt. Maaar, houdt deze avond in ieder geval vast vrij. Het zal namelijk niet alleen een zeer sportieve avond worden, maar ook een hele gezellige avond. Inschrijven is mogelijk door hieronder op 'meer info' te klikken.
Meer...

Borrel& Kathmandu
2016/01/15
Kom naar de speciale NijSAC koopavond in de Kathmandu! Ze zijn dan speciaal voor ons tot 8 uur geopend en er zullen spectaculaire aanbiedingen zijn... Wanneer je klaar bent met shoppen in de mooiste buitensport winkel van Nijmegen, kun je meteen aansluiten bij de Borrel in Tout! **Wistje dat je als NijSAC lid altijd 15% korting krijgt bij de Kathmandu?!

Borrel
2015/12/17
17 december de laatste borrel van 2015! Komt allen gezellig een drankje drinken om 21:00 in café TouT

Kokers gezocht voor het kerstdiner!
2015/12/11
Het kerstdiner komt steeds dichterbij. De voorbereidingen zijn alweer in volle gang, maar het kerstdiner kan niet plaatsvinden zonder hulp van jullie. Het kerstdiner kan namelijk niet zonder kokers! Wil jij helpen met koken? Stuur dan een mailtje naar activiteiten@nijsac.climbing.nl. Je kunt dan ook aangeven welke gang je wil koken (voorgerecht, hoofdgerecht of nagerecht) en met wie je graag wil koken. Het kerstdiner zal plaatsvinden op 11 december.

Wie zoet is krijgt lekkers..
2015/11/26
Sinterklaas is weer in Nederland en dus tijd voor pepernoten, chocoladeletters, cadeautjes en heel veel gezelligheid. De accie zal bijdrage aan deze gezelligheid door op 26 november een superleuke sinterklaasactiviteit te organiseren: stress-sinterklaas! Weet je nog niet wat dit inhoudt? Geen probleem dit zal op de avond zelf nog wel duidelijk worden. Bereid je in ieder geval voor op een stressvol avondje knutselen, tekenen, schilderen en dichten. Vergeet ook niet een cadeautje van ongeveer 5 euro mee te nemen en 2 euro zodat de inkooppieten genoeg geld hebben om knutselspullen en pepernoten te kopen. Andere lekkernijen of iets te drinken, zul je ook zelf mee moeten nemen. En ten slotte: vergeet je vooral niet aan te melden via de site, zodat de sint weet hoeveel mensen er langskomen. Waar: Sterrenbosch Hoe laat?: 20:30

Jaarlijkse ALV
2015/11/19
Donderdag 19 november zal de jaarlijkse ALV plaatsvinden. Zoals gewoon beginnen we om 19:30 in het zaaltje in de ondergang, naast het materiaalhok van de NijSAC. Stukken van de vergadering zullen uiterlijk 10 dagen van tevoren verzonden worden zodat jullie weten wat er besproken gaat worden. Kan je niet aanwezig zijn maar wil je wel je stem uitbrengen? Zorg dan dat je iemand machtigt. Dit kan door een mailtje te sturen naar secretaris@nijsac.nl Hopelijk zien we jullie de 19e op het sportcentrum

Spelletjesavond
2015/11/04
4 November is het weer tijd voor een gezellige spelletjesavond bij de NijSAC. Kom deze avond dus vanaf 20 uur naar Sterrenbosch (Platolaan 402) om gezellig een avondje spelletjes te spelen met je mede-NijSAC'ers en misschien ook wel een aantal nieuwe leden. Ook als je niet van spelletjes houdt, ben je van harte welkom, want het is bovenal natuurlijk een hartstikke gezellige avond. Neem dus je leukste spelletjes mee, en vergeet ook niet wat lekkers en wat te drinken mee te nemen en kom allemaal op 4 november

After-introborrel
2015/10/22
Op 22 oktober zijn de introweekenden net achter de rug en wat is er dan leuker dan nagenieten van deze geweldige weekenden tijdens een borrel in café Tout. Er zal in ieder geval een beamer geregeld worden waar foto's van de introductieweekenden op vertoond zullen worden. Verder zal ook het traditionele pofzakkenspel weer gespeeld worden om zowel (potentiele) nieuwe leden als ook de oudere leden beter te leren kennen. Ook als je niet op introductieweekend geweest ben is het dus hartstikke leuk om te komen. Hopelijk zien we jullie dus allemaal op 22 oktober in café Tout

OPEN KLIMAVOND!
2015/09/18
Op donderdag 10 september en donderdag 17 september organiseert de NijSAC open klimavonden in het sportcentrum van de universiteit. Het begint om 20:30u en we verzamelen bij de klimmuur binnen. Je kunt dan onder begeleiding van NijSAC'ers klimmen en er lopen mensen rond waar je vragen kunt stellen over de introductie, de vereniging, etc. Inschrijven is niet nodig, voor materiaal wordt gezorgd en de toegang is gratis. Dit jaar is er een extra open klimavond op maandagavond 21 september in klimhal GRIP in Nijmegen, sponsor van de NijSAC (Van Rosenburgweg 52). Tijdens deze avond is toegang tot de klimhal gratis en krijg je ook gratis een (zeker)instructie. Je kunt je tijdens bovenstaande open klimavonden op het RSC inschrijven voor deze extra open klimavond. Inschrijven is verplicht!
Meer...

Hulp gezocht
2015/08/29
Ook dit jaar zal de NijSAC weer verschillende activiteiten organiseren tijdens de introductie. Om jullie een idee te geven wanneer welke activiteiten plaatsvinden, is hieronder een google docs waarin alle activiteiten staan vermeld. Het zou fijn zijn als je in dit bestand aangeeft als je kan helpen bij een van deze activiteiten. Hierdoor weet ik wie wanneer kan komen helpen en of we overal genoeg mensen voor hebben. Helaas heb ik nog niet van alle activiteiten alle informatie, maar zodra ik meer weet, zal ik dit toevoegen aan het bestand. Helpen is niet alleen fijn maar natuurlijk ook erg gezellig:)
Meer...

NijSAC zomerweken
2015/07/31
De inschrijving van de NijSAC zomerweken is geopend! Je kan je inschrijven voor week 1, week 2 of diehard voor beide weken. Belangrijk is dat je weet dat dit zelfstandige klimweken zijn, je bent dus zelf verantwoordelijk. Natuurlijk zijn er wel SKI’s en SKB’s aanwezig, maar ook deze mensen hebben vakantie:) Er volgt binnenkort nog een mailtje met gedetailleerde uitleg over wat dit inhoudt. Verder is het natuurlijk gewoon een hele vette zomervakantie, dus schrijf je vooral in!

NSAC zomercamping
2015/07/31
Altijd al de Mont Blanc willen beklimmen of van zijn schitterende uitzicht willen genieten? De Cosmique graat of een couloir willen overwinnen? Of heb je net C1 gedaan en wil je wat eenvoudigere tochten zoals de point lachenal overschrijding of de petit verte normaalroute met magnifiek uitzicht proberen? Of zoek je gewoon klimmaatjes om te gaan drytoolen in de buurt of om lange multipitches te overwinnen? Grijp dan nu je kans en kom naar de NSAC camping! Naast al het klimmen, alpineren en wandelen kan je ‘s avonds lekker uitgaan in de Amnesia club en je hart ophalen in de vele outdoor shops. Voor de extra warme dagen kan je ook lekker kopje onder gaan in de vele bergmeren die Chamonix kent. Ideaal gebied om te alpineren met de lift of om 's ochtends een lekker kopje koffie te drinken op 3840 meter hoogte. Waar? Argentière, Chamonix Mont Blanc. Camping du glacier d’Argentière (http://www.campingchamonix.com/) Wanneer? 11 Juli tot 1 Augustus Wie? Alle SAC leden Kosten? De NSAC zomercamping subsidie (€1300) wordt op het einde van de zomer verdeeld over de aanwezige SACers. Voorbeeldberekening: 2 personen + tent + auto + toeristenbelasting = €16,50 minus de NSAC subsidie. Voor alle prijzen kijk op de site van de camping. Vlees? Ja natuurlijk is er vlees en bier! Er is namelijk een gratis, extra gezellige NSAC BBQ! De exacte datum hiervan laten we jullie zo snel mogelijk weten.

Stemmen nieuwe huisstijl
2015/07/15
Het is zover, je kan vanaf nu bepalen in welke kleurencombinatie we voortaan bergen trotseren en rotsen beklimmen! Breng dus snel je stem uit via onderstaande link.
Meer...

Voorklimavond GRIP
2015/07/11
In samenwerking met GRIP wordt er op zaterdagavond 11 juli een voorklimavond georganiseerd om 18:30 in GRIP. Deze avond is openbaar, dus neem ik je vrienden mee die niet bij de NijSAC zitten! Op zowel de boven-, als benedenverdieping kan je lekker veel voorklimmen. Het beloofd een gezellige avond te worden met na afloop lekkere borrelhapjes en een drankje. NijSAC leden betalen op deze avond gewoon het kortingstarief van 7 euro

Masterclass urban abseil bouwen
2015/06/18
De eventcie krijgt jaarlijks wel een aantal aanvragen voor het organiseren van een abseil vanaf een gebouw ergens in Nijmegen. Er moet dan op een spectaculaire of ludieke wijze geabseild worden om een gebouw of event te openen, te poetsen of attributen af te geven. Ook nu weer zijn we benaderd. Dit keer door de organisatie van het event Live Earth wat plaats zal vinden op donderdag 18 juni vanaf 16:00 uur. De NijSAC is gevraagd om dan twee banners af te rollen over de voorgevel van het LUX. Dit houdt in dat er twee abseils opgebouwd moeten worden en tijdens de sluiting van het event één of twee banners afgerold moeten worden. Nu bouwen we met de NijSAC vaker abseils vanaf het dak van het LUX en is het dus nuttig om te weten hoe dat nu precies moet, zo'n abseil bouwen vanaf een dak. Maciek geeft jullie nu de kans dit te leren middels een masterclass urban abseil bouwen. Let wel, ook al is dit super leuk we stellen wel een aantal eisen aan de mensen die zich voor deze masterclass op kunnen geven! Het einddoel van de masterclass is namelijk dat je aan het einde van de dag zelf veilig een urban abseil vanaf een willekeurig dak kunt bouwen. Daarvoor heb je al een beetje voorkennis nodig van de benodigde touwtechnieken en moet je minimaal één jaar in het bezit zijn van je KVB-OV én weekendjes buiten hebben geklommen. Mocht dat op jou van toepassing zijn en lijkt het je super vet om te leren abseilen van gebouwen, houd dan de webpagina goed in de gaten over hoe je je aan kunt melden want er is maar plek voor 6 deelnemers! In het kort hoe en wat: Wat: Masterclass Urban Abseil Bouwen + event Live Earth Waar: Marienburgplein (Dak van het LUX) Aantal deelnemers: 6 Tijden: De masterclass zal plaatsvinden tussen 13:00 uur en 16:00 uur, waarbij direct alle benodigdheden van het event later op de dag zullen worden opgebouwd. Vervolgens zullen twee van de zes deelnemers pronken tijdens het afrollen van de banners rond 22 uur als afsluiting van het event Live Earth. Het event is dan ook de afsluiting van de masterclass en zal op dezelfde dag (18 juni) tussen 21 en 23 uur plaatsvinden. Hopelijk kunnen we op jullie deelname rekenen!
Meer...

Eindacitiviteit
2015/06/13
Op 13 juni zal de eindactiviteit van de accie weer plaatsvinden. We hebben de activiteit dit jaar wat eerder gepland dan normaal, zodat de activiteit niet midden in de tentamenperiode is en niet samenvalt met een klimweekend. De activiteit zal bestaan uit een speurtocht en een bbq. Hopelijk zien we jullie allemaal op 13 juni! Inschrijven kan zoals alle accie activiteiten via de NijSAC website

Borrel
2015/06/11
Aanstaande donderdag (11 juni)is het weer tijd voor de maandelijkse borrel in café TouT. Zoals altijd starten we om 21:00, dus kom gezellig een drankje drinken!

Open voorklimavond
2015/06/11
In samenwerking met GRIP wordt er op zaterdagavond 11 juli een voorklimavond georganiseerd om 18:30 in GRIP. Deze avond is openbaar, dus neem ik je vrienden mee die niet bij de NijSAC zitten! Op zowel de boven-, als benedenverdieping kan je lekker veel voorklimmen. Het beloofd een gezellige avond te worden met na afloop lekkere borrelhapjes en een drankje NijSAC leden betalen op deze avond gewoon het kortingstarief van 7 euro Hopelijk zien we jullie allemaal de 11e!

Survivalrun Yeti
2015/05/29
Wij, van de K3 kommissie van Yeti, organiseren op vrijdag 29 mei de YES: Yeti Extreme Survival. Dit is een 6-uur durende survivalrun in de omgeving van en door onze prachtstad Delft! Dit is natuurlijk iets wat jullie niet willen missen. Het duurt van 19:00 tot 03:00 en wanneer je wilt blijven slapen is dit natuurlijk altijd mogelijk. Het thema is 'kinderfeestje' en er is natuurlijk een prijs voor de mooiste outfit. Daarnaast is het doel om zo veel mogelijk punten te halen, door onder andere zoveel mogelijk special tasks uit te voeren. Deze 6 uur hoef je natuurlijk niet alleen door te brengen, naast vele andere deelnemers doe je dit in een team van twee. Deze survivalrun kost 6 euro per persoon all-inclusive. Een goed werkende fiets is natuurlijk vereist. Het liefst een mountainbike, maar een stadsfiets is ook prima. Dus als je nu denkt: ja, dit wil ik! (natuurlijk denk je dat, want stel je voor dat jouw SAC straks niet aanwezig is...), stuur dan voor woensdag 27 mei 23:59 een mailtje naar k3@yeti.climbing.nl met hierin jullie namen, emailadressen, telefoonnummers, vereniging en natuurlijk jullie teamnaam. Dus kom gezellig het beest uithangen, trek je mooiste outfit aan en kom meespelen op ons kinderfeestje!

MaasSAC dies
2015/05/26
29 mei zal onze DIES plaatsvinden in Maastricht!! Jullie zijn welkom vanaf 21:00 in Cafe de Joie (Achter Het Vleeshuis 17) Het feest kost 5 euro, daarvoor zullen wij jullie een mooie avond geven :) Het feest zal tot 03:00 duren. Wil je een slaapplek laat het dan even weten, dan regelen wij dit. Aanmelden kan door even een mailtje te sturen naar: ruthdeweert@gmail.com. Geef hierin ook even aan dat je van de NijSAC bent!

Discobowlen
2015/05/21
Op 21 mei gaan we discobowlen! Deze superleuke activiteit zal plaatsvinden in Olround en zal twee uur duren. In verband met reserveren kun je je tot uiterlijk 18 mei inschrijven. Kosten zullen ongeveer tussen de 5 en 10 euro pp liggen (afhankelijk van het aantal deelnemers). Kosten voor drankjes zijn hier nog niet bij inbegrepen. Het zou fijn zijn als iedereen het geld contant mee zou kunnen nemen, zodat we het niet later voor iedereen apart meer hoeven te verrekenen. Ook zou het fijn zijn als iedereen uiterlijk een kwartier van tevoren aanwezig kan zijn, zodat we op tijd kunnen beginnen met bowlen! Start om 21:30 Inschrijven moet via de NijSAC site!
Meer...

Nieuwe sponsor!
2015/05/21
Aanstaande donderdag is het tijd om onze nieuwe sponsor te verwelkomen: de Kathmandu! Om even goed kennis te maken is er een sponsoravond georganiseerd waar alle leden, en buitengewoon leden van de NijSAC 20% korting krijgen op alle producten van Rab en Lowe Alpine! Standaard krijg je 15% korting op de gehele collectie (met uitzondering van elektronica). Deze korting is natuurlijk ook geldig donderdag. Dus kom gezellig kennis maken met de Kathmandu van 18:00 tot 20:00:)

ALV
2015/05/11
11 mei aanstaande zal de halfjaarlijkse ALV plaatsvinden. De ALV begint om 19:30 en vindt plaats in de ondergang op het RSC. Dit is in het zaaltje naast het materiaalhok van de NijSAC, in de SNUF gang. In deze ALV zal onder andere de bestuurswissel plaatsvinden van de voorzitter en de vice voorzitter. Tevens zal de klimcommissaris officieel in het bestuur benoemd worden. Kun je niet aanwezig zijn maar wil je wel je stem uitbrengen? Zorg er dan voor je er iemand anders gemachtigd is om jouw stem uit te brengen.

NSAC Canyonweek
2015/05/01
Inschrijven voor de NSAC Canyonweek kan nog tot 1 mei! Canyoningen is een prachtige bergsport waarbij je afdaalt in een kloof. Deze kloof staat vol met water en dit brengt vele leuke uitdagingen met zich mee. Zo spring je in het diepe, daal je af met behulp van abseils en glijd je naar beneden over natuurlijk gevormde glijbanen. Het doel van de canyonweek is om de deelnemers voor te bereiden op zelfstandige tochten door. Je leert van alles over je staande houden in wild water, touwtechnieken gebruiken in watervallen en canyontopo’s interpreteren. Samen met de groep duik je de hele week canyons in en leer je al doende onder toeziend oog van ervaren instructeurs. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op de onderstaande link voor meer informatie!
Meer...

Klimgear-info avond
2015/04/24
De lente is begonnen, de zomer staat voor de deur, en daarmee begint ook het buitenklimseizoen weer! Tijd om al je materiaal weer uit de kast te halen en lekker naar buiten te gaan... Maar dat oude touw... is dat eigenlijk nog wel veilig? Hoe lang kan zo'n touw mee? en waar moet ik op letten? Die karabiners, die setjes, al die schlinges en prusiks. Zijn ze nog wel goed? Die ATC die van 150m naar beneden is gevallen; kan ik daar nog wel mee gaan klimmen en zekeren? Op al deze vragen en meer zal deze avond ingegaan worden. Heb je zelf nog materiaal waar je vragen over hebt, neem het mee! Heb je vragen die je graag behandeld zou zien worden? Laat het weten door te mailen naar materiaal@nijsac.climbing.nl! Dan kunnen we het meenemen! Locatie: klimwand, RSC Datum: donderdagavond, 23 april Tijd: 20:00
Agenda

Spelletjesavond
2015/04/22
Op woensdag 22 april is het weer zover: de spelletjesavond van de NijSAC! Neem wat te drinken, wat lekkers en natuurlijk je leukste spelletjes mee en kom een gezellig avondje spelletjes spelen met je mede-Nijsac'ers! Ook is dit de perfecte mogelijk om (potentieel) nieuwe NijSAC-leden te leren kennen. Dus hou je ook zo van spelletjes spelen? Of heb je zin in een avondje vol met spanning, plezier en gezelligheid? Kom dan op 22 april vanaf 20 uur naar Stieltjesstraat 2 (bij Mees) voor de traditionele spelletjesavond van de NijSAC!

INTRODUCTIEWEEKEND KLIMMEN!!
2015/04/01
Wil je kennismaken met het klimmen op de rots buiten? Dat kan! In het weekend van 10-12 april organiseert de NijSAC voor alle HAN en RU-studenten een introductieweekend klimmen in Frankrijk. Voor slechts 75 euro ga je onder professionele begeleiding klimmen en abseilen en je hebt de kans om onze vereniging goed te leren kennen. 's Avonds genieten we nog heerlijk van een drankje bij het kampvuur. Ervaring is niet nodig. Iedereen kan op zijn eigen niveau begeleid worden! Kijk voor alle informatie op onze introsite: http://nijsac.info Schrijf je snel in want de weekenden zitten zo vol!
Meer...

OPEN KLIMAVOND!
2015/03/19
Op donderdag 19 maart kan iedereen komen klimmen op onze gratis open klimavond. Wil je het klimmen dus eens ervaren of heb je vragen over ons introductieweekend of de NijSAC als vereniging? Kom dan langs! Het is geen probleem als je nog geen ervaring hebt met klimmen, want voor zekeraars wordt gezorgd! De avond begint om 20.30u bij de klimmuur op het Radboud Sportcentrum.
Meer...

LCXP
2015/03/01
Onze jaarlijkse boulderwedstrijd, de Low Climb eXPerience, zal alweer voor de 12e keer gaan plaatsvinden! Op zondag 1 maart kunnen jullie weer een hele dag boulderen met minstens 50 nieuwe boulders op alle niveau's. Ook de beginnende klimmer kan prima meedoen want het is behalve een spannende wedstrijd vooral een hele gezellige dag. Traditiegetrouw krijg je tijdens een heerlijke pizza en als je je inschrijft vóór 21 februari een gratis LCXP t-shirt! De belangrijkste informatie op ’n rijtje: Wat: de LCXP Waar: USC Nijmegen Wanneer: Zondag 1 maart Hoe laat: Van 11.00u tot 16.30u kwalificaties, van 17.00u tot 19.00u de finales! Kosten: Rond de 15 euro. Je kunt je inschrijven via de website
Meer...

Bata kick-off training
2015/02/22
Op zondag 22 februari zal de BATA Kick-Off training plaatsvinden! Onder begeleiding van een hardlooptrainer zullen we in de buurt van het sportcentrum (leemkuil of zandkuil waarschijnlijk) proberen onze hardloopskills nog wat op te vijzelen. Ook als je niet aan de bata meedoet, ben je van harte welkom om mee te gaan! De training is voor alle niveaus dus wees niet bang dat je iedereen eruit zult rennen of dat je achteraan meedribbelt ;) De precieze tijd volgt nog maar we willen in de ochtend gaan rennen en daarna met zijn allen lunchen op het sportcentrum. Je kunt je opgeven door te mailen naar batavierenrace@nijsac.climbing.nl

Wissel ALV
2015/01/22
22 januari zal er om 19:30 een korte wissel ALV zijn. Tijdens deze ALV zal de secretaris wisselen. Aangezien het maar een korte ALV is lijkt het ons gezellig om daarna nog wat spelletjes te spelen. Dus komt allen en neem wat drinken en snaai mee voor tijdens de spelletjes!

NIBEX
2015/01/18
Het is weer tijd voor de jaarlijkse NijSAC-IBEX wedstrijd. De wedstrijd zal dit jaar plaatsvinden in Mountain Network Arnhem. De competitie zal bestaan uit 2 categorieën, namelijk: tot 6a en vanaf 6a. De wedstrijd begint om 18:00. De kosten zijn €10,50, dit is de toegangsprijs voor Mountain Network. Als je het leuk lijkt om mee te doen, stuur dan voor 14 januari een mail met je naam en klimniveau naar: voorzitter@nijsac.nl

Gelukkig Nieuwjaar!
2015/01/10
De NijSAC wenst iedereen een gelukkig en sportief nieuwjaar!

NSAC pisteweek
2014/12/31
De inschrijvingen voor de NSAC Pisteweek zijn nu open! Ga mee met het Winterprogramma van 2 tot 10 januari. Waar? Saint Sorlin D'arves, 310 km skipiste rijk, 27 stoeltjesliften, 51 sleepliften een groot funpark en extreem veel offpiste mogelijkheden voor de geoefende skier of boarder. Wil je alvast het verblijf zien? Klik dat op onderstaande link Waar schrijf je je voor in? Een skireis voor meer dan 30 personen van allerlei SACs Je krijgt hiervoor een 7daagse skipas, vervoer, verblijf en een inclusief de maaltijdpakketten zodat je daar alleen je eten hoeft te bereiden. Wat kost deze geweldige reis je? 399 euro. Let er wel op dat je nog ski/board materiaal zelf moet regelen. Dit kan al vanaf 59 euro! Lessen vanaf 105. Waar schrijf je je in? Stuur een email naar wp@nsac.climbing.nl met daarin Naam, geboortedatum, SAC en telefoonnummer.
Meer...

Oudejaarsborrel
2014/12/18
De laatste borrel van 2014! Donderdag 18 december vanaf 21u in café Tout. Ontmoet elkaar nog een laatste keer voordat iedereen zich rond gaat eten aan kalkoen en oliebollen! Tot dan!

NSKB
2014/12/13
Zoals elk jaar wordt ook dit jaar weer het grootse NSKB, Nederlands Studenten Kampioenschap Boulderen, georganiseerd. Dit jaar is het de eer aan de ASAC dit te organiseren en het zal in Monk Amsterdam plaatsvinden. Dus zet allemaal 13 december vast in je agenda voor een spannende maar ook heel gezellige wedstrijd! Er wordt gezamelijk gegeten en na afloop volgt er nog een afsluitend feest. Slaapplekken kunnen worden geregeld, dit wel graag van te voren even aangeven. Meer infomatie volgt nog maar mocht je al een dringende vraag hebben, mail dan gerust naar nskb@asac.climbing.nl

Kerstdiner!
2014/12/12
Het traditionele NijSAC kerstdiner komt er weer aan! Veel gezelligheid en lekker eten in je mooiste (gala)outfit. Dit jaar zal het plaatsvinden op vrijdag 12 december vanaf 19u op Platolaan 402. Wil je erbij zijn? Kijk voor alle info en om je aan te melden op de acciepagina. Daar kom je door hierachter op 'meer info' te klikken... P.S. Er zijn nu al méér dan 30 aanmeldingen :)
Meer...

NSSR sportgala
2014/12/08
Maandag 8 december is het NSSR sportgala met daarbij de 'Sporter van het jaar verkiezing'. Tijdens deze avond krijgen Floris en Ellen ook te horen of zij worden verkozen tot trainer/vrijwilliger van het jaar! Koop snel je kaartje (door op 'meer info' hieronder te klikken) zodat jij er ook bij kunt zijn!
Meer...

TSAC lustrum
2014/11/29
Op 29 november organiseert de TSAC het 7e Lustrumfeest ter ere van hun 35-jarige bestaan! Hiervoor hebben ze een retro middagprogramma opgezet (neem sportkleding mee) wat zal worden gevolgd door een goed vullend avondmaal. De kosten zullen ongeveer €5 euro bedragen. In de avond wordt er een uitgebreide lezing gegeven door Joost Ubbink. Hij maakte deel uit van de eerste succesvolle Nederlandse beklimming van de Mount Everest. Dus verwacht stoffige dia's van de Mount Everest, klimverhalen uit de oude doos en je kunt het materiaal bekijken waarmee destijds gealpineerd werd. Dit zal gevolgd worden door het Lustrumfeest in het thema Kuifje in Tibet. DUIZEND BOMMEN EN GRANATEN!!!! Wil je mee-eten of meedoen met het middagprogramma stuur dan een mail naar bestuur@tsac.climbing.nl

Sinterklaasavond
2014/11/27
De NijSAC is al jaren een van de favoriete bezoekjes van de Sint en ook dit jaar komt hij graag weer langs! Na de sinterklaasquiz van vorig jaar, de "stress-sinterklaas" en de dobbelspellen van de jaren daarvoor zullen we dit jaar weer een nieuw groot sinterklaas spel gaan spelen. Het zal natuurlijk weer een super gezellige NijSAC avond worden, dus meld je aan en kom langs! Het is de bedoeling dat je een ingepakt kadootje van 5 euro mee neemt. De Accie zorgt ervoor dat er genoeg sinterklaas lekkernijen, drank en warme chocomel zullen zijn. We beginnen op 27 november om 20:00 op Platolaan 402. Vergeet je niet in te schrijven via onderstaande link! Tot snel! Groeten en veel liefs, Sinterklaas en Acciepiet
Meer...

Yeti dies
2014/11/27
Donderdag 27 november viert de Yeti zijn 33ste dies. De feestelijkheden zullen beginnen met een diner om half zes bij de bierfabriek in Delft, hierna zal het feest op societeit alquin aanvangen op de oude delft 57. Hier zal onder genot van st(r)omend bier en begeleid door sfeervolle muziek het steampunk/ruimtevaart thema feest losbarten en de avond zich tot vergetelijke kale hoogten stijgen, waarbij de daarop volgende katers de tandwieltjes van de hersenen zullen doen kraken. Opgeven kan door te mailen naar dies@yeti.climbing.nl

USAC dies
2014/11/15
Nog minder dan een maand en het is zover: de 86e Dies van de USAC! Dit heuglijke feit wordt op 15 november gevierd in de werfkelder van SSR-NU (Oudegracht a/d werf 32) met een heus OKTOBERFEST! Om 19.00 uur zal het spetterende festijn van start gaan met een Duitse maaltijd en om 21.00 uur zal de allereerste biercantus in de geschiedenis van de USAC plaatsvinden. Dit betekent een avond lang liedjes zingen, veel bier, spelletjes en nog meer liedjes zingen. Dat allemaal onder leiding van een LIVE BAND! Een kaartje voor het avondprogramma en het feest erna is 12,50 euro, inclusief bierstrippenkaart voor 5 keer bier/wijn/fris. Voor 5 euro extra kan je ook van tevoren mee eten! Een (of meer) kaartje(s) kopen doe je door je naam + IBAN + SAC te mailen naar usacdies@gmail.com. Dit kan tot 9 november, maar let op, voor het eten geldt vol=vol! Introducées (ook niet-SAC'ers) zijn natuurlijk van harte welkom op het feest mits zij zich van te voren aanmelden. Meld je dus snel aan en kom op 15 november met je dirndl of lederhose meezingen en feesten tot in de late uurtjes!

Wat te doen in het winterseizoen?-borrel
2014/11/13
De NSAC organiseert niet alleen in de zomer cursussen, maar ook in de winter is er een tof winterprogramma (WP) om aan deel te nemen. Tijdens deze borrel zal de NSAC WP-coördinator vertellen wat er allemaal georganiseerd gaat worden dit jaar. En mocht je nou een minder grote fan zijn van de winter, dan kan je natuurlijk alsnog gewoon komen borrelen! De borrel is zoals altijd de 2e donderdag van de maand (dus 13 november) in Stadscafé TouT. De borrel begint om 21:00

ALV
2014/11/06
Het is weer tijd voor de ALV. Tijdens deze ALV zal het bestuur de afrekening van afgelopen jaar, de begroting van komend jaar en het nieuwe beleidsplan presenteren. De ALV vindt op 6 november om 19:00 plaats in de vergaderzaaltjes van de ondergang van het USC (naast het mathok)

Spelletjesavond
2014/11/05
Vind je spelletjes leuk? Houd je van een beetje competitie met anderen NijSAC'ers? Kom dan naar de spelletjesavond op woensdag 5 november. De avond begint om 20:00 en de locatie is Platolaan 402. Neem zelf wat te eten en drinken mee en natuurlijk je favoriete spelletje! Via onderstaande link kan je je inschrijven
Meer...

After-introborrel
2014/10/15
Op woensdag 15 oktober vindt de after-introborrel plaats in Stadcafé TouT. Tijdens deze avond kan je de nieuwe leden van de NijSAC leren kennen. Dit doen we natuurlijk door middel van het legendarische pofzakkenspel. Dus wil jij alle NijSAC'ers beter leren kennen? Kom dan om 21:00 naar TouT!

Open Klimavonden (gratis)
2014/09/18
Op donderdag 11 en 18 september organiseert de NijSAC twee open klimavonden voor iedereen die geïnteresseerd is in het klimmen en/of de vereniging. Heb je dus altijd al eens willen ervaren hoe het is om zo'n klimwand te beklimmen? Of heb je vragen over de vereniging? Kom dan deze dagen om 20.30u naar het Universitair sportcentrum! (Heyendaalseweg 141)
Agenda

Borrelavond
2014/09/11
Het is weer tijd voor de eerste caféavond van het nieuwe verenigingsjaar. Dus kom allemaal gezellig naar TouT om daar iedereen weer te zien en vette verhalen uit te wisselen. Natuurlijk gaan vette verhalen gepaard met leuke foto's. We willen graag een foto's laten zien tijdens de borrel, dus stuur jouw leukste vakantie foto's naar secretaris@nijsac.nl en dan komen ze tijdens de borrel voorbij.

Multipitchcursus
2014/09/02
Direct na de zomervakantie start er weer een Multipitchcursus (vroeger de OV-cursus genaamd), namelijk op 2 september. Iedereen die het IV-examen heeft gehaald en in het bezit is van een sportkaart en bergsportverzekering, mag zich hiervoor inschrijven. In deze cursus leer je alle technieken om veilig buiten meerdere touwlengtes te kunnen klimmen. Klik op 'meer info' voor alle informatie en om je direct in te schrijven.
Meer...

BotS infoavond
2014/08/27
Vrijdag 7 november gaat de Battle of the SACs 2014 van start! De BotS vraagt natuurlijk om een goede voorbereiding, daarom is er een informatieavond gepland. Deze avond zal aanstaande woensdag, 27 augustus, plaatsvinden om 20:00 bij Stadscafé TouT. Tijdens deze avond over de BotS zelf en je kan meteen een team vormen. Mocht je niet kunnen aanstaande woensdag, maar wil je wel graag meedoen aan de BotS? Laat dat dan even weten aan Wendy, voorzitter@nijsac.nl. Wil je nu al meer informatie over de BotS? Kijk dan even op onderstaande link.
Meer...

NijSAC zomerweken!
2014/07/28
Gezien dit jaar ons lustrum is, pakt de NijSAC ook grootst uit tijdens de zomer. Je kunt dit jaar niet één, maar twee volle weken met de NijSAC in de zomer gaan klimmen! De NijSAC strijkt dit jaar van 28 juli t/m 10 augustus neer in Ailefroide, een gebied dat de wat doorgewinterde NijSAC'er al kent, aangezien we hier twee jaar geleden ook zijn geweest. Het gebied ligt in National Park Les Écrins in het zuiden van Frankrijk. De camping ligt op 1500 meter hoogte. Hierdoor is de temperatuur overdag rond de 20 graden. Op loopafstand van de camping heb je verschillende plekken om te boulderen, meer dan 10 locaties om te single pitchen en tevens zijn er legio multipitch routes. Ook de (beginnende) alpinist kan hier tochten ondernemen op bergen als la Barre des Ecrins (4102m), le Pelvoux (3946m) en les Ailefroides (3847). Wandelen, trailrunnen, klettersteigen, zwemmen of lekker niets doen behoort ook tot de mogelijkheden. In het kort: van de beginnende tot ervaren klimmer en zelfs als beginnend alpinist kun je super uit de voeten in dit gebied! Schrijf je dus snel in op de klimweekenden pagina!
Meer...

Zomer materiaal
2014/07/28
Ga je van de zomer klimmen? alpineren? Heb je nog materiaal nodig? touw? stijgijzers? pickel? topo? De NijSAC heeft een grote collectie materiaal, voor zeer lage prijzen te huur voor alle NijSAC'ers! Heb je nog iets nodig? Neem dan snel contact op met de materiaal commissie (materiaal@nijsac.climbing.nl), dan kunnen zij je verder helpen. Heb je nog materiaal nodig voor tijdens de NijSAC zomerweek in Ailefroide? Er gaan sowieso veel touwen en setjes mee; heb je nog iets meer nodig? Neem dan ook even contact op, zodat je zeker weet dat het ook daadwerkelijk meegenomen gaat worden.

Nu ben ik er echt klaar voor! - oefenavond
2014/07/08
Om iedereen klaar te stomen voor de zomer biedt de Opcie en het Bestuur nog een dubbele 'Nu ben ik er echt klaar voor' oefenavond. Wat is dat? Onder begeleiding van je favoriete instructeur: - Het voorklimmen weer ontroesten. Want een voetfout is zo gemaakt. - Nog een paar keer ombouwen, want ik wil gewoon lekker enkele lengtes in Ailefroide klimmen (voor iedereen van de IV cursus!) - Standplaatsen maken, want hoe was dat, met die back-up? Nieuwste stijl uiteraard, krachtendriehoeken zijn uit! - Wat neem ik mee op mijn multipitch? - Nog even daten, want ik wil graag met iemand mee! - Takelen, want ondanks dat het kut is wil ik toch weten hoe en wat! Dus als je van een dezer dingen denkt: "Dit doe ik graag nog een keer!" kom dan naar de 'Nu ben ik er echt klaar voor' avonden op: 1 juli en 8 juli van 20:00 tot 23:00 (Dit is incluis een lekker biertje/wijntje/theetje dat je uiteraard zelf moet betalen!) Inschrijven kan via onderstaande link.
Meer...

Kader BBQ
2014/07/04
Kader, kader in opleiding en kader wannabe: de dag waarom je kader bent geworden of waarom je kader wilt worden is aangebroken! 4 juli zal de kader BBQ plaatsvinden. Aanmelden kan via opcie@nijsac.climbing.nl

Eindactiviteit
2014/06/28
Zaterdag 28 juni is het weer tijd voor een super vette activiteit. We zullen een BBQ houden bij het Wylerbergermeer om 18:00, maar zullen hiervoor vanaf 15:30 wie is de mol spelen. Dit houdt in dat we een drietal spelletjes gaan doen in teams waarbij er in ieder team een mol zit. Wil jij graag de mol zijn, meespelen en/of BBQ'en? Meld je dan zo snel mogelijk aan via het formulier (zie onderstaande link).
Meer...

Urban boulderen en borrel
2014/06/12
Helaas is de IBEX haar vlag kwijtgeraakt tijdens hun dies en die kunnen ze gaan terugverdienen. Dit gaan ze doen door samen met het bestuur te urban boulderen. Maar natuurlijk geldt er: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Dus heb jij ook zin om te urban boulderen, kom dan gezellig mee! We verzamelen om 18:30 op het plein voor het centraal station. Nadat we geboulderd hebben, gaan we borrelen in Stadscafé TouT, want het is natuurlijk de 2e donderdag van de maand! Dit zal de laatste borrel voor de zomervakantie zijn, dus kom allemaal langs en inspireer elkaar met je vakantieplannen.

Lezing Roeland van Oss
2014/05/28
Zit je woensdagavond 28 mei niet de auto naar een vet klimgebied? Kom dan naar Grip klimcentrum voor een lezing van Roeland van Oss over abseilen en veiligheid. De lezing begint om 19:30 en de toegang is gratis.
Meer...

Relatie-avond Bever
2014/05/26
Aanstaande maandag, 26 mei, is er weer een relatie-avond bij de Bever. Dit houdt in dat er een speciale koopavond is van 18:00 - 21:00 waarbij NKBV-leden 20% korting krijgen! Deze korting geldt niet voor reeds afgeprijsde producten.

Utrecht - Freyr
2014/05/24
Zin om een stukje te fietsen? Schrijf je dan in voor de 40e editie van Utrecht-Freyr. Deze 280 kilometer lange wielerwedstrijd zal zaterdag 24 mei plaatsvinden. Je kan je inschrijven via onderstaande link.
Meer...

Jongens/Meisjes activiteit
2014/05/23
Schrijf je nu in voor de jongens/meisjes activiteit op 23 mei! De jongens gaan stoer BBQ'en met een actiefilm terwijl de meisjes bij hun film zullen wegzwijmelen met cocktails en hapjes. Daarna gaan we met z'n allen op stap. Kijk voor alle informatie op de activiteitenpagina, daar kun je komen door te klikken op 'meer info'.
Meer...

NSAC canyonweek
2014/05/21
Deze zomer organiseert de NSAC voor het eerst een canyonweek. Canyoningen is een sport waarbij je de loop van de rivier door een kloof volgt. Al springend, lopend, zwemmend, glijdend en abseilend maak je een tocht door de canyon. De cursus vindt plaats van 5 t/m 12 juli 2014 in de Pyreneeën in Frankrijk. Het programma beslaat zeven dagen, met de aankomst op zaterdag. Op deze zaterdag krijg je al een eerste uitleg krijgen over het materiaal en ga je klimmen en abseilen om de verschillende technieken die hiervoor gebruikt worden in de canyon te zien.Op zondag, maandag en dinsdag gaat de groep de canyon in. Woensdag is een rustdag en donderdag en vrijdag staan er weer twee canyons op het programma.Je overnacht de hele week in Axat, behalve de nacht van donderdag op vrijdag. Deze nacht zal je hoogstwaarschijnlijk in de bergen overnachten, waardoor het mogelijk is om ook nog een beeldschone verder gelegen canyon in te duiken. Lijkt het je leuk om deel te nemen aan deze cursus? Dan heb je geluk, want de NSAC heeft de prijs van de cursus verlaagd. Schrijf je wel snel in, want de inschrijving is nog maar open tot 21 mei.
Meer...

NSK sportklimmen
2014/05/17
Op 17 mei zal het NSK sportklimmen plaatsvinden in Neoliet Heerlen. 's Ochtends vinden de kwalificaties plaats en 's avonds zijn de finales. Wil je graag meedoen, maar heb je je nog niet ingeschreven? Doet dat dan snel via onderstaande link! Na het NSK zal er nog een groot feest plaatsvinden als afsluiting en ter ere van het MaasSAC lustrum.
Meer...

MaasSAC dies
2014/05/16
18 mei wordt de MaasSAC 30 jaar en dat moet gevierd worden! Daarom vindt er vrijdag 16 mei een lustrum activiteit plaats. 17.00-17.15u -- Ontvangst Bergrust (Luikerweg 71, 6212 NH Maastricht) 17.30u -- Spannende tocht door de grotten van Maastricht (warme kleren!) 18.45u -- Borreltjes en bijpraten 19.45u -- Uitgebreid buffet bij chalet Bergrust 21.00u -- Lezing van MaasSAC-erelid en klimpionier Hans Lanters over zijn laatste expeditie naar de Himalaya en een terugblik zijn klimervaringen van de laatste 35 jaar 22.00u -- Eventueel afsluitend drankje in Maastricht De kosten voor deze lustrumavond zullen 12,50 euro per persoon zijn, dit is inclusief de toegang tot de grotten, het buffet en de lezing. Voor slaapplaatsen zal ook gezorgd worden, maar breng daarvoor wel je matje en slaapzak mee. Je kan je opgeven via: lustrummaassac@gmail.com

Techniekcursus klimmen (basis)
2014/05/13
Op dinsdagavond 13 mei om 20u zal Floris weer een techniekles klimmen verzorgen. De basisbeginselen van het klimmen zullen worden behandeld. De les is in principe bedoeld voor de beginnende klimmer maar ook wat meer gevorderde klimmers kunnen hier hun voordeel mee doen. Er zijn nog wat plekken vrij dus meld je aan door een mailtje te sturen naar opcie@nijsac.climbing.nl t.a.v. Floris. De cursus vindt plaats op het USC dus een sportkaart is verplicht.

ALV
2014/05/08
Op de vorige ALV is alleen de secretaris gewisseld, dus het is tijd dat de rest van het bestuur ook gaat wisselen. Donderdag 8 mei zal deze wissel ALV plaatsvinden. De ALV begint om 19:00 in de vergaderzaaltjes in de ondergang van het USC.

STUNT Opening nieuwbouw HAN
2014/05/06
Het bestuur zoekt mensen voor een te gekke stunt in het nieuwe gebouw van de HAN op de Kapittelweg. Heb jij dinsdag ochtend 6 mei niets te doen, kijk dan snel in de agenda en stuur een mail naar het bestuur om mee te helpen aan deze vette activiteit!
Meer...

ASAC open clubkampioenschappen
2014/05/03
Op 3 mei zullen de Asac open clubkampioenschappen plaatsvinden en iedereen is van harte welkom! Er zullen vier categorieën zijn van 5B - 9B+, dus er is genoeg voor iedereen! Wil je meer informatie, kijk dan hier: https://www.facebook.com/events/683201801739565/?ref_newsfeed_story_type=regular De verwachte begintijd is 11:00. De kosten voor deelname zijn €6,- en voor het eten na de wedstrijd zijn de kosten ook €6,-. Inschrijven kan via onderstaande link.
Meer...

Lezing: 'Samen naar de top' met Katja Staartjes
2014/04/28
Maandag 28 april organiseert de DSAC een lezing met een bijzondere vrouw: Katja Staartjes. Zij beklom als eerste Nederlandse vrouw de Mount Everest. De lezing zal gaan over de beklimming van de Gasherbrum 1. Katja leidde hier een vierkoppig team met succes naar de top. Succes dat vooral behaald werd door goed samenspel, leiderschap en vertrouwen. Bekende factoren die centraal staan bij het runnen van een succesvolle onderneming. De lezing zal om 20:00 plaatsvinden in de bibliotheek van de sociëteit. Delftsche Studenten Sociëteit Phoenix Phoenixstraat 30 2611AL Delft

IBEX dies
2014/04/25
Vrijdag 27 maart was Ibex jarig. Daarom wordt 25 april de Dies gevierd in de West Hoeve. Het thema dit jaar is… “Proud to be Scout!” Trek je stevige stappers aan en doe een ingewikkelde knoop in je SACdoek. De afritsbroek en groene blouse mogen ook uit de kast! En vergeet niet de wasbeer-muts op je hoofd te zetten. Vanaf 16.00 is er een mieters middagprogramma gevolgd door een heerlijk avondmaal met zelf gebrouwen Ibex-bier. ’s Avonds kan je insignes verdienen met 28 gekke opdrachten. Daarna zal band The Wheel het stuur overnemen en kan je je beste moves laten zien op de dansvloer! Inschrijven kan via onderstaande link
Meer...

Spelletjesavond!
2014/04/23
Heb je geen geluk in de liefde en wil je klimniveau ook niet vorderen? Op de spelletjesavond kun je je revanche nemen en je geluk beproeven met allerhande spelletjes. Weerwolven, Catan, Machiavelli, Munchkin, Ticket to ride, etc. Er is van alles aanwezig! Heb je zelf nog een leuk spel, neem het dan vooral mee. De avond gaat plaatsvinden op 23 april, op de Platolaan 404 vanaf 20u. P.S. Gelukkige NijSAC-stelletjes en topklimmers zijn uiteraard ook gewoon welkom ;)
Meer...

Boulderen in Bleau
2014/04/18
Tijdens Pasen vertrekken we weer naar Frankrijk om een lang weekend te boulderen op de rotsen in het mooie bos van Fontainebleau. Leon, Maarten en Wendy zoeken nog mensen die zin hebben om ook mee te gaan. Zie jij dat wel zitten? Schrijf je dan snel in!
Meer...


Sponsored by: Grip Klimcentrum Nijmegen, Café BEER & bites, Kathmandu